Дистрибуција пелети

Пелети за греење, дистрибуција

Камини

Камини на дрва

Парно греење

Котли за пелети

Емајлирани бории

Емајлирани бории

Репроматеријали

Заштитна боја, изолациони заштити на печки, керамичко стакло

Камини на пелети 18kW


Овој котел со моќност од 18 kW идеални за загревање на простории од 120-150 m² го имаме на располагање во верзија наменета за вашиот дневен престој со големо стакло на предната страна, кое го олеснува ширењето на топлината и пред вашите очи го презентира изворот на комфортот во вашиот дом.

alba 18kw kamin peleti
 • Димензии: 58,5cm x 55,5cm x 97cm
 • Максимална површина на загревање: 130m²
 • Номинална излезна топлина: 18kW
 • Потрошувачка на гориво на час: min. 1,2Kg/h max. 3,2Kg/h
 • Моќ на загревање на простор: 3kW
 • Капацитет на полнење: 22Kg
 • Моќ на загревање на вода: 15kW
 • Капацитет на бојлер: 32l
 • Ефикасност при номинална излезна топлина: η% 92
 • Максимален работен притисок: 2 bar
 • Тежина: 180Kg
 • Потрошувачка на електрична енергија: 450W
 • Приклучок за електрична енергија: 230V / 50Hz

 

За повеќе детали посетете го нашиот изложбен салон. 

   

Камини на дрва 2015

Камини на дрва

Камини на пелети

Камини на пелети

Правосмукалка за пепел

Правосмукалка за пепел

Scroll to top