Дистрибуција пелети

Пелети за греење, дистрибуција

Камини

Камини на дрва

Парно греење

Котли за пелети

Емајлирани бории

Емајлирани бории

Репроматеријали

Заштитна боја, изолациони заштити на печки, керамичко стакло

Камини на пелети 8kW

 


Уште еден од нашата екипа на камини на пелети кои ја освојуваат цела Европа има моќност од 8 kW и достапен е во повеќе од 15 бои, со што совршено може да се вклопи во амбиентот на вашиот дом.

tukana 8kw kamin peleti

ТЕХНИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Димензии: 48,5cm x 63cm x 100cm
 • Максимална површина на загревање: 70m²
 • Номинална излезна топлина: 8kW
 • Потрошувачка на гориво на час: min. 0,7Kg/h max. 1,65Kg/h
 • Редуцирана излезна топлина: 2,6kW
 • Автономија на работа при номинално загревање: 9h
 • Ефикасност при номинална излезна топлина: η% 90.1
 • Автономија на работа при редуцирано загревање: 21,4h
 • Ефикасност при редуцирана излезна топлина: η% 89.2
 • Капацитет на полнење: 15Kg
 • Потрошувачка на електрична енергија: 340W
 • Дијаметар на примарна цевка за согорување на воздух: 60mm
 • Приклучок за електрична енергија: 230V / 50Hz

 

За повеќе детали посетете го нашиот изложбен салон. 

   

Камини на дрва 2015

Камини на дрва

Камини на пелети

Камини на пелети

Правосмукалка за пепел

Правосмукалка за пепел

Scroll to top