Дистрибуција пелети

Пелети за греење, дистрибуција

Камини

Камини на дрва

Парно греење

Котли за пелети

Емајлирани бории

Емајлирани бории

Репроматеријали

Заштитна боја, изолациони заштити на печки, керамичко стакло

Камини на пелети 8kW-10kW


Лесен за ракување и одржување овој камин на најпријателското гориво на планетата земја - пелетите е идеален за да направи мало топлинско чудо од вашиот дом ако имате потреба од загревање на простор од 80-100 m². Има моќност од 10 kW кои ќе придонесат за да го оцените со чиста 10-ка ефектот кој ќе ви го понуди.

gemini 10kw kamini peleti

ТЕХНИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Димензии: 91,6cm x 24,7cm x 107,7cm
 • Максимална површина на загревање: 90m²
 • Номинална излезна топлина: 10kW
 • Потрошувачка на гориво на час: min. 0,6Kg/h max. 2,1Kg/h
 • Редуцирана излезна топлина: 3kW
 • Автономија на работа при номинално загревање: 7,2h
 • Ефикасност при номинална излезна топлина: η% 90
 • Автономија на работа при редуцирано загревање: 24,5h
 • Ефикасност при редуцирана излезна топлина: η% 88.5
 • Тежина: 97Kg
 • Капацитет на полнење: 15Kg
 • Потрошувачка на електрична енергија: 360W
 • Примарна цевка за согорување на воздух: 40mm x 40mm
 • Приклучок за електрична енергија: 230V / 50Hz
 • Дијаметар на издувна цевка: 80mm

 

 

За повеќе детали посетете го нашиот изложбен салон. 

   

Камини на дрва 2015

Камини на дрва

Камини на пелети

Камини на пелети

Правосмукалка за пепел

Правосмукалка за пепел

Scroll to top