ALFA 55

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Моќност: 5 kW
Димензии: (Ш x Д x В) 965x612x780 mm
Димензии на рерната: (Ш x Д x В) 550x540x195 mm
Димензии на ложиштето: (Д x Ш x В) 370 x 170 x 215 mm
Дијаметарот на продолжетокот за чад е: 120 mm
Зафатнина на греење: 83 м3
Максимална грејна површина: 32 м2
Тежина нето/бруто: 91 / 106 kg
Стапка на искористеност: 70%
Класа на енергетска ефикасност: А

КАРАКТЕРИСТИКИ

  • мултифункционален производ наменет истовремено за загревање на просторијата, печење и готвење
  • шпорет создаден од високо квалитетни гусани и лимени делови кои овозможуваат долг период на користење и ложење на шпоретот
  • обивката заштитена со емајл отпорен на високи температури (800°)
  • челичните плочи за готвење лесно се помрднуваат за темелно чистење
  • ложиштето обложено со шамотни плочи со карактеристика да акумулираат топлина обезбедувајќи повисока температура кој се оддава во просторијата
  • снабдување со примарен и секундарен воздух од вратата на ложиштето и вратата на пеплникот
  • снабдувањето со секундарен воздух овозможува чисто, целосно и ефикасно согорување
  • лесно подигнување на фиоката наменета за одложените горива за ложење во долниот дел на шпоретот
  • огромен волумен на рерната 58л овозможува рамномерно печење
  • можност за повеќе начини на поврзување кон оџакот: странично и одозгора

Шпорет на цврсто гориво со рустикален изглед, погоден за загревање простории со помала површина и подготовка на храна на традиционален начин. Големиот волумен на рерната овозможува подготовка на храната во поголеми садови.