RUSTIKAL 11 kw

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Моќност: 11 kW
Димензии: (Ш x Д x В) 720 x 440 x 820 mm
Димензии на ложиштето: (Д x Ш x В) 273 x 566 x 325 mm
Дијаметарот на продолжетокот за чад е: 120 mm
Зафатнина на греење: 183 м3
Максимална грејна површина: 71 м2
Тежина нето/бруто: 125/138 kg
Стапка на искористеност: 79%
Класа на енергетска ефикасност: А

КАРАКТЕРИСТИКИ

  • каминот е создаден од гусани и лимени позиции
  • од предната страна на каминот се наоѓаат огноотпорни стакла, кои овозможуваат поглед на огинот во ложиштето
  • гусана врата на ложиштето се наоѓа од десната страна, следува специјален клуч за отварање
  • регулаторот за воздух се наоѓа на предната страна на ложиштето

Камин на цврсто гориво со традиционален изглед кој се произведува повеќе од 40 години, препознатлив по својот квалитет и издржливост. Многу задоволни корисници велат дека е семејно наследство поради неговата издржливост.