ALFA 70 Favorit

 • Челични чинии за готвење, постои можност целосно да се отстранат плочите за да се исчистат темелно
 • Готвење на целата површина на горилникот
 • Печење во рерна
 • Специјален клуч за отворање на вратата на ложиштето во случај на прегревање на рачката
 • Огниште обложено со стврднати и отпорни на топлина плочи, кои акумулираат топлина и го зголемуваат согорувањето
 • Регулатор за снабдување со примарен воздух на вратата од пепелникот
 • Регулатор за довод на секундарен воздух од внатрешната страна на вратата на ложиштето
 • Секундарното снабдување со воздух обезбедува почисто согорување, т.е. согорување на старите производи од нецелосно согорување
 • Двојна стаклена врата од рерната, вграден термостат
 • Две позиции на вратата на рерната:
  • 1.Отворена врата од рерната – поголема распределба на топлина за загревање на просторијата
  • 2.врата од рерната затворена- поголема дистрибуција на топлина за загревање на просторијата
 • Фиоката за гориво е во долниот дел од рерната – работи лесно
 • Две позиции на решетката во ложиштето за работа со шпоретот во лето и зима
 • Повеќекратни врски со оџакот: странично, од горе и од задната страна.
 • Отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Снага: 11 kW
Димензии (Ш x Д x В): 700 x 600 x 850 mm
Димензии на рерната (Ш x Д x В): 330 x 440 x 260 mm
Димензии на огништето (Ш x Д x В): 370 x 183 x 320 mm
Пречнил на оџак: 120 mm
максимална површина на загревање: 68 m2
Тежина нето/бруто 112.5 / 129 kg
Степен на искористување: 73.7 %