COMMO 15 kw

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Моќност: 15 kW
Димензии: (Ш x Д x В) 530x570x1010 mm
Димензии на ложиштето: (Д x Ш x В) 125 x 72 x 54 mm
Грејна моќност со зрачење: 2 kW
Дијаметарот на продолжетокот за чад е: 80 mm
Топлинската моќност испорачана во водата е: 13 kW
Количината на вода во бојлерот е: 32 l
Потрошувачка на пелети min/max: 1,2 / 3,5 kg/h
Максимално работно време со полн резервоар: 21 ч
Капацитет на резервоарот за пелети: 25 kg
Зафатнина на греење: 150 / 250 м3
Минимална површина за греење: 58 м2
Максимална грејна површина: 96 м2
Тежина нето/бруто: 181 / 223 kg
Стапка на искористеност: 92%
Класа на енергетска ефикасност: А+

Шпорет на пелети за централно греење со врвен квалитет и дизајн гарантира исклучително висока ефикасност притоа создавајќи топла атмосфера во вашиот дом. Во зависност од поставената температура во просторијата, каминот автоматски го регулира дозирањето на пелетите во ложиштето.

КАРАКТЕРИСТИКИ

  • обвивката и вратата на ложиштето изградени од квалитетен лим и заштитена со боја и лак отпорен на високи температури
  • големо, керамичко стакло на вратата на ложиштето отпорно на 700°Cи видлив пламен кој допоплнително внесува топлина во Вашиот дом
  • ложиштето создадено од специјален гус,а котелот од наменски котловски лим
  • неделно програмирање на работатат на шпоретот
  • можност за работа на печката во 5нивоа на моќност
  • можност за управување со далечински управувач
  • компонентитенеопходни за функционирање на системот на греење се фабрички вградени во производот
  • вградени сигурносени термостати
  • системи за чистење кои дополнително го олеснуваат одржувањето на печката и овозможуваат веродостојно функционирање
  • можност за загревање на санитарна вода (во бојлер) и приклучување на систем за подно греење

Слични производи