ALFA 70 DOMINANT

Мултифункционалниот шпорет со врвен квалитет и дизајн претставува необична комбинација на традиционални и модерни естетски елементи и на секое подготвено јадење му дава уникатен вкус. Стаклото на вратата од ложиштето обезбедува видливост на пламенот и целосна атмосфера. Со опцијата за поставување керамичка грејна плоча, се стремиме целосно да ги задоволиме вашите естетски барања.

Предности:

 • челични плочи за готвење, можно е да се отстранат плочите и темелно да се исчистат
 • можност за готвење на целата површина на ринглата дури и печење во рерна
 • стаклото на вратата на ложиштето овозможува поглед на огнот во ложиштето
 • ложиште обложено со шамотни плочи, кои акумулираат топлина и ја зголемуваат температурата на согорувањето
 • примарен регулатор за довод на воздух на вратата од пепелникот
 • двојно стакло на вратата на рерната, вграден термометар
 • две позиции на вратата на рерната:
  • 1. вратата на рерната отворена – поголема емисија на топлина за загревање на просторијата
  • 2. затворена врата на рерната – помала емисија на топлина за загревање на просторијата
 • отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот
 • фиоката за гориво се наоѓа во долниот дел на шпоретот – лесно се стартува
 • повеќекратна врска со оџакот: од страна, одозгора и одзади

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Моќност; 10 kW
Димензии: (Ш x Д x В) 700 x 600 x 850 mm
Димензии на рерната: (Ш x Д x В) 330 x 440 x 260 mm
Димензии на ложиштето: (Д x Ш x В) 332 x 190 x 240 mm
Дијаметарот на продолжетокот за чад е: 120 mm
Зафатнина на греење; 173 м3
Максимална грејна површина: 66,5 м2
Стапка на искористеност: 77,5 %
Класа на енергетска ефикасност: А
Двојно застаклување: Да