ALFA 90H FAVORIT

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Моќност: 11 kW
Димензии: (Ш x Д x В) 900 x 600 x 850 mm
Димензии на рерната: (Ш x Д x В) 460 x 440 x 260 mm
Димензии на ложиштето: (Д x Ш x В) 370 x 183 x 320 mm
Дијаметарот на продолжетокот за чад е: 120 mm
Зафатнина на греење: 177 м3
Максимална грејна површина: 68 м2
Тежина нето/бруто: 130 / 149 kg
Стапка на искористеност: 73,7 %
Класа на енергетска ефикасност: А
Двојно застаклување: Да

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • челична плоча за готвење, постои можност да се потргне плочата и темелно да се исчисти
 • можност за готвење на целата површина на плочата
 • рамномерно печење во рерната
 • специјален клуч за отварање на вратата на ложиштето во случај на загревање на рачката
 • ложитето е обложено со заменливи шамотни плочи, кои акумулираат топлина и ја зголемваат температурата на согорувањето
 • регулаторот за снабдување со примарен воздух на вратата на пепелникот
 • регулаторот за снабдување со секундарен воздух на внатрешната страна на вратата на ложиштето
 • снабдувањето со секундарен воздух обезбедува почисто согорување, односно догорување на предходно непотполно согорени производи
 • двојно стакло на вратата на рерната, со вграден термометар
 • две положби на вратата на рерната:
  • 1.врата на рерната отворена – поголема емисија на топлина за загревање на просторијата
  • 2.вратата на рерната затворена – помала емисија на топлина во просторијата
 • отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот
 • две положби на решетката во ложиштето за функционирање на шпоретот во лето и зима
 • фиока за горивото се наоѓа во долниот дел на шпоретот
 • можност за повеќе начини на поврзување кон оџакот: странично, одозгора и од задната страна

Мултифункционален шпорет на цврсто гориво со препознатлив дизајн кој ќе ви овозможи да го почувствувате задоволството при подготовката на храната на традиционален начин. Долгогодишниот омилен избор на нашите потрошувачи сведочи за квалитетот и издржливоста на овој производ. Дознајте зошто ова е нашиот најпродаван модел.